Goede doelen

Goede doel 2019De opbrengsten uit de verkoop van loten, dranken en versnaperingen komen dit jaar wederom volledig ten goede aan een  goed doel. Dit jaar is dat de LINDA.foundation. Rotaryclub Blaricum-Centaurea ondersteunt dit goede doel van harte.LINDA.foundation, een initiatief van Linda de Mol en uitgeverij Mood for Magazines, geeft gezinnen die in armoede leven een steuntje in de rug. Zij ontvangen een set cadeaukaarten waarmee zij bij Albert Heijn, Hema, C&A en Intertoys zelf kunnen kiezen wat ze willen hebben. Zodat zij wél die verjaardag of Sinterklaas kunnen vieren, met kerst wat lekkers op tafel zetten, een nieuwe winterjas kopen of fijne schoolspulletjes. Dingen die voor zoveel kinderen bijna vanzelfsprekend zijn, maar voor 1 op de 9 kinderen in Nederland niet.


Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien: financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in; zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. Omdat ze zelden iets nieuws aanhebben, worden de kinderen soms op school gepest. Wanneer hun ouders boos of verdrietig zijn, voelen sommige kinderen zich schuldig. De iets ouderen zoeken vaak een baantje en kopen van het geld dat ze daarmee verdienen eten of extraatjes voor hun ouders.


Sinds de start in 2013 heeft LINDA.foundation inmiddels 16.000 gezinnen dit steuntje in de rug kunnen geven. De gezinnen kiest de LINDA.foundation niet zelf. Wij maken gebruik van de contacten van bijvoorbeeld gemeentelijke wijkteams, schuldhulpverleners, de Voedselbank en verschillende maatschappelijke- en welzijnsinstanties door het hele land. Gezinnen die daar ingeschreven staan, zijn al uitgebreid gescreend, dus dat hoeft geen tweede keer. Zij zijn persoonlijk bekend bij deze instanties en hebben vaak al expliciet hulp gevraagd voor hun kinderen.


Goed om te weten: alle giften worden voor 100% aangewend voor de aanschaf van de cadeaukaarten. De deelnemende bedrijven sponsoren de LINDA.foundation door meer geld op de cadeaukaarten te zetten dan wij betalen: zo krijgen we dit jaar voor 35 euro een cadeaukaart ter waarde van ruim 40 euro.

De overheadkosten van de LINDA.foundation worden zo laag mogelijk gehouden en worden betaald door Linda de Mol en de uitgeverij. Zo hebben donateurs de garantie dat hun gift in zijn geheel gebruikt wordt voor de gezinnen die het moeilijk hebben.
In het kort:


Rotaryclub

Blaricum-Centaurea


Een Rotaryclub in Blaricum

met 100% dames.


Copyright © 2012. Oneweb. All Rights Reserved